Briose Panettone

Ingrediente folosite: 

  • 350 g faina alba
  • 10 g drojdie
  • 80 g zahar
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 30 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 40 g migdale macinate
  • 40 g stafide
  • 60 g rahat colorat
  • 1 galbenus
  • 1 lingura zahar pudra.
Mod Preparare: 
  1. Pui faina alba cernuta intr-un castron, si in mijlocul ei pui drojdia faramitata impreuna cu 1 lingurita de zahar si cu 5 linguri de lapte caldut, amesteci si lasi timp de 15 minute sa dospeasca.
  2. Apoi framanti o coca, adaugi restul de zahar, untul, oul si zaharul vanilat.
  3. Dupa care lasi din nou timp de 30 de minute la dospit.
  4. Apoi se ung formele de briose cu margarina si adaugi in coca stafidele, migdalele si rahatul colorat si taiat cubulete.
  5. Se pune coca in formele pentru briose, astfel incat sa le umpli 2/3.
  6. Se lasa timp de 15 minute sa dospeasca.
  7. Incalzesti cuptorul la 180 de grade.
  8. Apoi ungi briosele cu galbenus, le presari cu zahar pudra si le lasi la cuptor timp de 20-25 de minute.
  9. Dupa ce le scoti din cuptor, le mai presari cu putin zahar pudra sau cu ciocolata rasa.
  10. Sunt foarte bune cat sunt calde.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes