Briose cu aroma de cafea

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 150 g unt
  • 4-5 linguri de lapte caldut
  • un varf de lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • 1-2 picaturi esenta cafea
  • 125 g zahar pudra
  • 125 g faina alba
  • 4 linguri cacao
  • o lingurita cafea
  • 12 forme de briose.
Mod preparare:
  1. Untul se lasa la temperatura camerei, astfel incat sa se amestece usor cu restul ingredientelor.
  2. Apoi separat, se da drumul la cuptor la 120 grade celsius.
  3. Dupa aceea se separa ouale, iar galbenusurile se pun intr-un bol cu un praf de sare si se amesteca cu zaharul si untul.
  4. In crema de unt se adauga praful de copt stins in laptele caldut, vanilia si esenta de cafea.
  5. Apoi separat, se bat albusurile spuma si se incorporeaza cu crema de unt.
  6. La sfarsit, se adauga faina cernuta, cacaoa si cafeaua.
  7. Se amesteca usor cu un tel, ca sa nu faca cocoloase.
  8. Compozitia se toarna in formele speciale.
  9. Formele se pun pe o tava de copt si se coc la foc mediu.
  10. Dupa ce s-au rumenit, briosele se servesc cu lapte sau la cafea.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes