Desert cu piscoturi si zmeura

Ingrediente:

  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone
  • 2 pachetele zahar vanilat
  • 1 pachet de frisca
  • 200 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 100 ml lichior de fructe
  • 200 g zmeura
  • 200 g piscoturi
  • o lingurita ulei

Pentru decor iti trebuie:

  • 200 ml frisca
  • 50 g zmeura.

Mod Preparare:

  1. Galbenusurile se bat la bain-marie cu jumatate din cantitatea de zahar pudra.
  2. Apoi se lasa sa se raceasca si se adauga branza mascarpone, restul de zahar pudra si zaharul vanilat. 
  3. Dupa aceea se amesteca usor, pana devine o compozitie cremoasa.
  4. Apoi preparam frisca dupa instructiunilede pe pachet si se incorporeaza usor in crema de mascarpone.
  5. Pregatim un sirop cu 50 ml apa si 50 g de zahar si se lasa la fiert 5 minute la foc mic.
  6. Dupa ce siropul s-a racit, se adauga lichiorul de fructe.
  7. Apoi se unge o tava de chec cu ulei si se presara cu zahar pudra.
  8. Se pune un strat de crema, se presara boabe de zmeura si apoi un strat de piscoturi insiropate cu siropul din lichior si zahar.
  9. Se pune un alt strat de crema deasupra, zmeura si un nou strat de piscoturi pana la terminarea ingredientelor.
  10. Prajitura se lasa sa se raceasca la frigider cel putin o ora.
  11. Inainte de a fi servita, se decoreaza cu frisca si boabe de zmeura.
  12. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes