Sarlota de piersici

Ingrediente:
  • 1 borcan de compot de piersici 400 g 
  • 20 de piscoturi
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 8 g gelatina
  • 250 ml lapte
  • 400 g frisca
  • 1 baton de vanilie
  • 50 ml lichior portocale.
Mod Preparare:
  1. Iei piersicile din compot siropul il pastrezi separat.
  2. Jumatate din  piersici le pasezi cu mixerul.
  3. Pui la inmuiat gelatina in apa rece.
  4. Pui laptele la fiert impreuna cu bucatile de vanilie si dupa ce da in clocot, dai deoparte vasul si-l acoperi 10 minute, dupa care scoti bucatile de vanilie.
  5. Bati galbenusurile spuma impeuna cu zaharul, torni laptele cald si pui compozitia  sa fiarba, amestecand continuu pana se leaga, dar sa nu o lasati sa clocoteasca.
  6. Dupa ce ai oprit focul, incorporezi gelatina si piureul de piersici, apoi lasati crema sa se raceasca de tot, dupa aceea o amesteci cu frisca.
  7. Intr-un bol amestecati 100 ml zeama de compot cu cei 50 ml lichior de portocale, inmuiati foarte putin piscoturile.
  8. Ungi vasul de sarlota cu putin unt, il tapetezi cu hartie cerata, dupa care asezati piscoturile insiropate si-l umpli cu crema.
  9. Apoi se tine sarlota la frigider timp de 12 ore.
  10. Im momentul servirii o rastorni si o ornezi cu jumatati de piersici.
  11. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes