Foietaj cu telemea si chimen

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 300 g smantana
  • 100 g unt
  • 1 praf de sare
Ingredeiente pentru umplutura:
  • 400 g telemea de oaie
  • 2 oua
  • 1/2 lingura chimen
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g smantana
Pregatesti asa:
  1. Cu ingredientele mentionale mai sus prepari un aluat.
  2. Duci aluatul la frigider pentru jumatate de ora.
  3. Dupa jumatate de ora, intinzi o foaiemai groasa, pe care o impaturesti in trei si repeti aceasta operatiune de inca doua ori.
  4. Lasi  iar aluatul la rece inca 30 de min.
  5. Intre timp, dai pe razatoare telemeaua si o freci bine cu ouale, jumatate din cantitatea de smantana si chimen.
  6. Intinzi o foaie subtire  de aluat si cu ajutorul unei pahar decoperi forme rotunde.
  7. Le ungi cu crema de telemea.
  8. Asezi patru rondele una peste alta, le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coci in cuptorul preincalzit pentru circa 35 de min.
  9. Dupa racire pui deasupra lor o lingurita din amestecul de branza dulce frecata cu restul de smantana.
  10. Decorezi dupa preferinte.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes