Pere in foietaj

Ingrediente folosite:
  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 100 g ciocolata neagra
  • 5 pere
  • 100 g zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 anason
  • 2 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 lamaie
Pentru crema iti trebuie:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 200 g zahar
Mod Preparare:
  1. Perele le speli le cureti de coaja si le stropesti cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
  2. Intr-o vas pui la fiert 1 litru de apa, zaharul, mierea, sucul de la jumatate de lamaie si aromele mentionate.
  3. Acest amestec il dai intr-un clocot si adaugi perele curatate de coaja.
  4. Pune la fiert 450 ml de lapte impreuna cu 100 g de zahar si zaharul vanilat.
  5. Intr-un alt vas, freaca galbenusurile cu restul de zahar.
  6. Adaugi faina si laptele ramas.
  7. Compozitia obtinuta, subtiaz-o cu laptele fierbinte.
  8. Pune compozitia pe foc si amesteca energic pana se ingroasa.
  9. Asezi patrate din aluatul de foietaj in vase de ceramica.
  10. Imparte crema de vanilie, apoi asaza in fiecare cate o para.
  11. La final, pui si ciocolata rasa si lasa la cuptor, la foc mic, 20 de min.
  12. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes