Clatite umplute cu carne tocata si legume

Ingrediente pentru clatite:
  • 250 g faina
  • 400 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 3 oua
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • unt pentru copt
Ingrediente pentru umplutura:
  • 500 g varza alba
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 200 g carne tocata
  • 1 lingura faina alba
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml lapte
  • 125 ml apa
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 150 g iaurt gras (sau smantana degresata)
  • untura
Mod Preparare: 
  1. Topesti untura, adaugi carnea, apoi ceapa taiata, ardeiul cubulete si varza julien.
  2. Potrivesti gustul de sare si piper, respectiv zahar si adaugi si semintele de chimen.
  3. Calesti aproximativ 10 minute, amestecand continuu.
  4. Stingi cu apa calda si acoperi vasul, lasand circa 20 minute la foc domol.
  5. Dupa ce s-au intrepatruns legumele cu carnea, omogenizezi compozitia cu un sos bechamel (sos alb) obtinut din faina, lapte si iaurt, pana la obtinerea unei creme dense.
  6. Intre timp, pregatesti aluatul din faina, lapte, apa minerala, oua, zahar si, dupa gust, cu sare.
  7. Incingi untul sau margarina si pregatesti clatite mai consistente, pe care le prajesti pe ambele parti.
  8. Umpli clatitele, le rulezi si le servesti imediat.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes