Desert cu ciocolata si banane

Ingrediente:
  • 3 banane
  • 2 felii de ananas
  • 2 pere
  • sucul de la o portocala
  • 300 ml lapte
  • 60 g cacao
  • 60 g zahar
  • 60 g unt
  • 60 g nuci zdrobite mare
  • 2 linguri cu faina
  • 1 paharel mic de rom
Preparare:
  1. Se taie in bucati 2 banane curatate, ananasul si para curatata de coaja, apoi maruntiti-le cu un blender pentru a obtine un piure fin.
  2. In timp ce maruntiti adaugati sucul de portocala si romul.
  3. Impartiti amestecul in 4 castroane  de sticla.
  4. Banana ramasa o curatati si taiati-o in rondele.
  5. Impartiti rondelele in castroane, lipite de peretii castronului si scufundate putin in amestecul de fructe.
  6. Puneti castroanele in frigider.
  7. Intr-o cratita amestecati cacaoa, zaharul, faina, untul topit si laptele cald, adaugat treptat.
  8. Dupa omogenizarea amestecului, puneti-l la bain-marie, la fiert.
  9. Atentie, amestecati mereu pentru a nu se forma cocoloase.
  10. Apoi cand crema se ingroasa, luati vasul de pe foc si lasati la rece.
  11. Impartiti aceasta crema in fiecare castron cu amestec de fructe, deasupra presarati nuci zdrobite si eventual, cubulete de mar.
  12. Bagati cupele la frigider pana in momentul servirii.
  13. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes