Desert cu mere si scortisoara

Ingrediente:

  • 6 mere
  • 70 g unt
  • 1 l vin
  • cateva boabe de scortisoara
  • anason
  • 1 lingurita cuisoare
  • 5 linguri zahar
Mod preparare:
  1. Merele, le tai in jumatate pe lungime si le scobesti cotorul.
  2. Nu le cureti de coaja.
  3. Pui putin unt, cat iei cu un deget in miezul fiecarui mar.
  4. Adaugi merele intr-o cratita in care sa incapa toate, sprijinite unele de altele, sa nu se miste la fiert.
  5. Peste ele, torni vinul si pui zaharul.
  6. Apoi la final, arunci si condimentele si pui oala la fiert.
  7. Trebuie sa fiarba 30 de min la foc mediu, pana cand sunt moi.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes