Desert in doua culori

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar tos
  • 1 baton de vanilie
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 bucata de ciocolata neagra
  • scortisoara
Mod Preparare:
  1. Se pun  la fiert 800 ml lapte.
  2. Dupa ce da clocot, adaugi batonul de vanilie, apoi tragi vasul de pe foc.
  3. Intre timp, se bat galbenusurile cu zaharul pana vei obtine o crema albicioasa.
  4. Apoi cele 2 linguri de amidon le dizolvi in 200 ml lapte.
  5. Scoti batonul de vanilie si adaugi crema si amidonul diluat.
  6. Dupa le pui pe foc mic pana se ingroasa crema, dar nu trebuie sa fiarba.
  7. Se imparte crema in doua si in una dintre jumatati pui ciocolata topita si amesteci.
  8. Apoi, intr-un vas de sticla pui cremele: un rand crema alba, un rand crema neagra si tot asa pana se termina toata compozitia, iar la final presari deasupra praf de scortisoara.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes