Minitarte cu crema de mascarpone

Ingrediente aluat:

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri cu lapte rece
  • sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 400 g mascarpone
  • 5 linguri cu zahar pudra
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 pliculet gelatina
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
Pentru sos iti trebuie:
  • 100 g ciocolata
  • 6 linguri cu frisca lichida
  • 1 lingurita unt
Preparare:
  1. Se framanta ingredientele pentru aluat.
  2. Apoi il modelezi sub forma de sul, acopera-l cu folie alimentara si pune-l la congelator, pentru 60 de minute.
  3. Dupa  ce a trecut o ora, taie-l in felii subtiri si modeleaza-le in forme de minitarta, atat pe fund, cat si pe peretii lor.
  4. Pune boabe de fasole in fiecare forma si da-le la cuptor, 10-15 minute, la foc potrivit spre mare.
  5. Bate bine frisca, adauga zaharul, gelatina inmuiata, vanilia, gelatina si mascarpone.
  6. Umpli minitartele cu crema de mascarpone, decoreaza cu fructe si da la rece.
  7. Pentru a obtine sosul, topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca lichida.
  8. Dupa ce  s-a racit, stropeste minitartele cu sos din belsug.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes