Crema cu fasole de post


Ingrediente:

  • 500 g fasole
  • 800 ml apa
  • 5 cateid e usturoi
  • 2 cepe rosii
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 rosii
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 2 linguri busuioc
  • sare
  • piper
  • condiment cu gust de legume
Mod preparare:
  1. Alegi bine boabele de fasole, le speli in mai multe randuri de apa si le pui la fiert in apa rece.
  2. Schimbi apa de trei ori dupa ce aceasta da in clocot.
  3. Lasi fasoela sa fiarba pana cand se inmoaie.
  4. Pregatesti un sos din rosii tocate marunt, ceapa tocata si 2 catei de usturoi tocat.
  5. Amesteci totul cu putin busuioc si cu 2 linguri de ulei de masline si dai la rece.
  6. Toci 2 catei de usturoi si ii pisezi semintele de fenicul si de chimen.
  7. Incingi uleiul de masline si sotezi pentru 30 de secunde usturoiul cu semintele pisate si cu restul de busuioc.
  8. Adaugi apoi fasolea fiarta bine si 900 ml apa si lasi la fiert 15 minute sau chiar mai mult, pana ce boabele de fasole se sfarama.
  9. Adaugi si condiment cu gust de legume.
  10. lei apoi fasolea de pe foc si o pasezi bine sau folosesti un blender.
  11. Asezonezi dupa gust, cu sare si piper.
  12. Servesti supa-crema rece cu sosul de rosii deasupra si cu crutoane proaspete.
  13. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes