Paine cu diferite arome

Ingrediente:

  • 450 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 40 ml ulei
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa cu zahar
  • 1 lingurita rasa cu sare.
  • Pentru uns iti trebuie:
  • oregano
  • rozmarin
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • apa
  • boia.
Mod preparare:
  1. Pentru aluat, amesteca intr-un vas apa cu uleiul, sarea si zaharul.
  2. Incorporeaza treptat faina amestecata in prealabil cu drojdia uscata.
  3. Framanta pana obtii un aluat elastic, nu foarte lipicios.
  4. Da o forma rotunda aluatului, unge-l cu ulei si lasa-l sa creasca, intr-un loc caldut, vreme de o ora.
  5. Intinde aluatul cu palmele date cu ulei direct in tava unsa si fa adancituri din loc in loc cu degetele.
  6. Presara sare de mare grunjoasa si lasa la dospit un sfert de ora.
  7. Amesteca patru linguri de ulei cu tot atatea de apa, adauga un varf de cutit de boia, oregano si rozmarin dupa gust.
  8. Lasa sa creasca 30 de minute.
  9. Da tava la cuptorul incins timp de 20-25 de minute ori pana se coloreaza frumos deasupra.
  10. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes