Painici umplute cu ciuperci

Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 1 ceasca de apa calduta
  • 1 lingurita cu zahar
  • 500 g ciuperci
  • 3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • ulei
  • sare
  • piper
Mod preparare:
  1. Amesteca drojdia cu putina apa calda, apoi pune zaharul si 100 g de faina.
  2. Lasa putin la crescut (zece minute), toarna restul de faina, sare, apa calda si amesteca pana se leaga.
  3. Acopera si lasa sa creasca la cald.
  4. Intre timp, caleste ceapa si usturoiul taiate marunt, adauga ciupercile taiate cubulete si putina apa si fierbe pana ce scade sosul.
  5. La final, adauga patrunjel verde tocat fin si piper.
  6. Intinde aluatul si taie-l in patrate egale.
  7. Pune pe fiecare patrat sote de ciuperci din tigaie, acopera cu coltul de aluat, preseaza pe margini cu furculita si coace la cuptor, la foc moderat,  35-40 de minute.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes