Pasta de naut

Ingrediente:

  • 400 g naut
  • 3 cepe
  • 1 morcov potrivit
  • 2 catei de usturoi
  • 8 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 praf chimen macinat
  • sare
  • piper.
Mod preparare:
  1. Lasi nautul la inmuiat peste noapte, il strecori si apoi il fierbi pana incepe sa se patrunda.
  2. Adaugi o ceapa si morcovul taiate bucatele si continui fierberea inca 15 minute, pana cand nautul si zarzavaturile sunt bine patrunse.
  3. Scurgi zeama si o pastrezi, apoi mixezi nautul, morcovul si ceapa pana se transforma in piure.
  4. Adaugi sase linguri de ulei treptat si freci cu o lingura de lemn sau cu mixerul pana cand piureul devine cremos.
  5. Pentru a capata consistenta dorita, poti adauga putina zeama in care a fiert nautul.
  6. Condimentezi cu usturoiul pisat, chimenul macinat, sare, piper, dupa gust, si zeama de lamaie.
  7. Incingi doua linguri de ulei si prajesti doua cepe tocate marunt.
  8. Asezi piureul intr-un castron, pui ceapa pe margine si servesti cu paine prajita.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes