Sarmale cu orez si nuci

Ingrediente:

  • 2 verze murate
  • 100 g stafide
  • 100 g miez de nuca
  • 1 pahar orez
  • 3 cepe
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • sare.
Mod preparare:
  1. Desfaci frunzele de varza si pregatesti foi de dimensiuni potrivite pentru sarmale, pe care le pui la desarat in apa rece, daca este nevoie.
  2. Tai fideluta foile de varza ramase.
  3. Alegi si speli boabele de orez.
  4. Cureti si toci marunt ceapa.
  5. Macini nucile, inmoi stafidele in apa calduta.
  6. Calesti putin ceapa si orezul, in uleiul incins, lei vasul de pe foc si adaugi stafidele scurse, nucile, bulionul, sare si piper dupa gust.
  7. Impachetezi cate o lingura de compozitie in foi de varza.
  8. Asezi in vas varza tocata, apoi sarmalutele.
  9. Torni bulionul diluat si apa calda cat sa acopere sarmalele.  
  10. Le fierbi timp de 1 ora, la foc mic, completand din cand in cand cu apa.
  11. Introduci vasul pentru 1/2 ora la cuptor, pentru ca sarmalele sa se rumeneasca.  
  12. Le poti servi impreuna cu iaurt vegetal.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes