Tarta cu gem de zmeura si migdale

Ingrediente tarta cu gem:

  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 ml apa
  • 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutura:
  • 300 g gem de zmeura sau piersici
  • 100 g migdale macinate
  • 50 g margarina
Mod preparare:
  1. Tai margarina cubulete, le asezi intr-un castron si le amesteci cu apa calduta, zaharul, daina cernuta cu praful de copt si praful de sare.
  2. Amesteci cu o spatula pana se omogenizeaza, apoi o framanti cu mana pana se formeaza un aluat omogen si elastic.
  3. Il acoperi si il lasi sa rece 30 de minute.
  4. Intinzi 3/4 din aluat in foaie subtire, tapetezi cu ea o forma de tarta, unsa cu margarina si tapetata cu faina, avand grija sa acoperi si peretii laterali ai formei.
  5. Separat, freci margarina spuma, adaugi gemul si migdale macinate, amestecand bine.
  6. Torni compozitia de gem cu migdale in forma.
  7. Intinzi in foaie aluatul pastrat pentru ornament, tai cu un cutit benzi de aluat cu latimea de 0,5 cm , pe care le asezi sub forma de grilaj deasupra umpluturii.
  8. Introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru circa 35 de minute si o lasi sa se coaca la temperatura potrivita.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes