Turta dulce

Ingrediente folosite:

  • 400 ml apa
  • 3 pliculete ceai de tei sau 1 mana flori de tei
  • 250 g zahar
  • 2 cani nuci sau alune macinate
  • 2-3 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 cuisoare macinate
  • 1 praf de sare
  • faina
  • 1 lingura ulei pentru tava
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie.
Mod preparare:
  1. Prepari o infuzie concentrata, folosind apa fierbinte si pliculetele de ceai de tei.
  2. Caramelizezi putin zaharul si il stingi cu ceaiul de tei.
  3. Amesteci pana cand obtii un sirop.
  4. Dupa ce s-a racit siropul de tei si zahar ars, incorporezi treptat nucile, cacaoa, zaharul vanilinat, praful de copt, scortisoara, cuisoarele, sarea si faina cat cuprinde pentru un aluat de consistenta smantanii, asemanator celui pentru chec, pe care il omogenizezi.
  5. Torni compozitia intr-o tava cu dimensiunile de aproximativ 20x35 cm, in prealabil unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  6. O coci in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 35-40 de minute.
  7. Dupa ce se raceste, portionezi prajitura si o pudrezi cu zahar.
  8. Bucatarul te invata:
  9. Turta dulce se pastreaza mai mult timp proaspata daca o acoperi cu o glazura din zahar pudra, apa si zeama de lamaie.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes