Chiftelute de fasole

Ingrediente folosite: 

  • 400 g fasole uscata
  • 2-3 cepe mijlocii
  • 1/2 franzeia
  • 4 linguri cu faina
  • 5 linguri cu ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia ardei dulce
  • sare
  • piper.
Mod preparare: 
  1. Alegi si cureti fasolea de impuritati, o speli bine in mai multe ape, apoi o pui la fiert in apa fierbinte.
  2. Fierbi fasolea pana cand cojile se ridica la suprafata apei.
  3. Scugi apa cu coji, strecori boabele, apoi le pasezi sau le mixezi pana cand obtii un piure.
  4. Separat, toci marunt ceapa si usturoiul, le calesti putin in ulei si le incorporezi in piureul de fasole.
  5. Storci bine feliile de franzeia, inmuiate in prealabil in apa, le maruntesti bine de tot si le amesteci cu fasolea.
  6. Sarezi, piperezi, dai culoare compozitiei folosind 1 lingurita de boia dulce, omogenizezi bine compozitia, apoi formezi chiftelute pe care le tavalesti prin faina si le prajesti in ulei incins.
  7. Le servesti calde sau reci, dupa preferinta.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes