Crochete de zarzavat

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari fierti in coaja
  • 1 telina mare
  • 1 gulie
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 3 lingurite vegeta
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • 100 g pesmet
  • ulei.
Ingrediente pentru sosul alb:
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura faina.
Mod preparare sos:
  • Pui intr-o cratita margarina, adaugi faina, amesteci cu telul bine si adaugi 1 cana cu apa, fiarta separat cu 1 lingurita de vegeta.
Mod preparare:
  1. Fierbi telina, gulia si morcovii in apa in care ai pus 2 lingurite de vegeta.
  2. Dupa ce a fiert zarzavatul, il dai impreuna cu cartofii (fierti in prealabil si raciti) curatati de coaja, prin masina de tocat carne.
  3. Ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mici, o pui peste compozitia de legume, adaugi 1 lingura de pesmet si 1 lingurita de vegeta, piper si patrunjel verde tocat.
  4. Pentru ca sunt crochete de post, inlocuim ouale din compozitie cu un sos alb mai legat, pentru o compozitie omogena.
  5. Dupa ce ai pus si sosul alb, cu mana umeda faci crochete, le treci prin pesmet si le prajesti in ulei incins.
  6. Servesti crochetele calde.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes