Negresa cu nuci

Ingrediente:

  • 300 g zahar
  • 100 g ulei
  • 600 g taina
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 300 ml apa
  • 4 linguri gem acrisor
  • 100 g miez de nuca
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 50 g zahar pudra.
Mod preparare:
  1. Freci, intr-un castron mare, zaharul cu uleiul, adaugi bicarbonatul „stins" cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, gemul (de caise sau de visine) si 300 ml apa.
  2. Dupa ce amestecul este omogen, adaugi, „in ploaie", faina cernuta cu pudra de cacao si nucile taiate felii subtiri.
  3. Amesteci bine pana se obtine un aluat nu prea tare, pe care il asezi intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  4. Prajitura se coace, la foc potrivit, circa 30-40 de minute.
  5. Faci proba cu scobitoarea pentru a vedea cand este gata.
  6. Tai prajitura in tava, dupa racire, si o servesti presarata cu zahar pudra.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes