Placinta cu mere si migdale

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 400 g margarina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura otet
  • 50 ml apa
Ingrediente pentru umplutura: 
  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50 g migdale feliate.
Mod preparare:
  1. Amesteci zaharul vanilat cu margarina, adaugi treptat faina cernuta cu praful de copt, otetul si apa cat este necesar ca aluatul sa fie consistent.
  2. Framanti bine pana cand este omogen si lasi sa stea la rece 10 minute.
  3. Imparti aluatul in doua si-l intinzi in foi.
  4. Asezi una dintre foi intr-o forma rotunda, unsa cu ulei si tapetata cu faina, imbracand si peretii formei.
  5. Cureti merele de coaja si seminte, le tai felii si le asezi in forma, in straturi concentrice.
  6. Le presari cu zahar si scortisoara.
  7. Acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat, o intepi in cateva locuri, presari migdalele si introduci forma in cuptorul bine incins pentru aproximativ 40 de minute, cand este frumos rumenita.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes