Cornuri cu miere si mere

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 4 linguri miere
  • 25 g unt sau margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 4 mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 praf de scortisoara
Mod Preparare:
  1. Se dizolva pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald.
  2. Apoi mierea si untul le dizolvi in restul de lapte cald.
  3. Se adauga faina si framanti pana obtii un aluat moale si nelipicios.
  4. Se lasa aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
  5. Apoi se imparte aluatul in doua si intinzi cu sucitorul doua foi rotunde, nu foarte groase.
  6. Apoi imparti foaia si o tai cu cutitul mai intai in patru, apoi in sase si, la final, in opt.
  7. Se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare triunghi rezultat.
Pregatesti umplutura astfel:
  1. Se rad patru mere, adaugi doua linguri de zahar si un praf de scortisoara, apoi le calesti pe foc aproximativ 5 minute.
  2. Se ruleaza cornurile, le pui in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina sau unt si le mai lasi sa creasca cam 1/2 ora.
  3. Dupa ce au crescut cornurile, bati 1 ou cu 2 linguri de lapte si ungi cornurile deasupra cu acest amestec.
  4. Si le dai apoi in cuptorul incins, la foc potrivit, pana se rumenesc.
  5. Cand sunt gata le scoti, le ungi cu putina miere.
  6. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes