Gogosele cu sos de usturoi

0 Comments

Ingrediente pentru aluat:
  • 1 cubulet drojdie
  • 400 g faina
  • aproximativ 250 ml apa
  • sare
  • usturoi
  • 1 lingura zahar
  • ulei pentru prajit
Ingrediente pentru sosul de usturoi:
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • 100 ml ulei
  • zeama de lamaie
Mod preparare:
  1. Cu ajutorul ingredientelor mentionate mai sus pregatesti un aluat omogen si mai tare ca si consistenta, astfel: freci drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugi 2 linguri de faina si putina apa.
  2. Se obtine un aluat moale pe care il lasi la dospit cel putin 15 min.
  3. Adaugi faina ramasa si apa, sare dupa gust si framanti sa se omogenizeze.
  4. Pui la dospit, apoi formezi pe masa gogosile, folosind si faina, sa nu se lipeasca aluatul.
  5. Prajesti gogosile bine in ulei incins.
  6. Le rumenesti bine pe ambele parti.
  7. Scoti gogosile pe servetele absorbante pentru a indeparta din excesul de ulei.
  8. Se servesc calde cu sos de usturoi.
Modul de preparare pentru sosul de usturoi:
  1. Cureti si zdrobesti usturoiul cu sare.
  2. Apoi pui usturoiul intr-un castron si incorporezi ulei, incet, ca la maioneza, frecand tot timpul cu o lingura de lemn.
  3. Dupa aceea cand formezi maioneza si o ingrosi, adaugi sucul de lamaie si termini de incorporat uleiul.
  4. La sfarsit, se adauga 2 linguri de apa calduta.
  5. Daca nu tineti post, in acest sos se mai poate adauga 3-4 linguri smantana.
  6. Pofta buna!

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes