Aperitiv casuta

Pentru blat iti trebuie:

  • 5 oua
  • 4 linguri cu iaurt
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • 1 ardei gras
  • 12 linguri cu faina
  • sare
  • 1 varf de lingurita de bicarbonat
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 200 g pate
  • sare
  • 200 g branza topita
  • 250 g branza de vaci cu smantana
  • 100 g masline rondele.
Pentru acoperis iti trebuie:
  • 150 g salam uscat.
Pregatesti asa:
  1. Freaca galbenusurile cu uleiul.
  2. Incorporeaza iaurtul, apoi faina amestecata cu bicarbonat si un praf de sare.
  3. Pune albusurile batute spuma, imparte aluatul in doua.
  4. Coace o parte in tava de cuptor, pe hartie de copt.
  5. In cealalta parte, adauga ardei gras taiat fasii, apoi coace-o.
  6. Taie blaturile in patru bucati.
  7. Trecem la asamblarea casutei.
  8. Pe un platou, pune un patrat uns cu branza de vaci cu smantana.
  9. Din loc in loc, asaza rondele de masline.
  10. Acopera cu un alt patrat cu ardei uns cu pate si apoi cu un patrat simplu uns cu branza topita.
  11. Procedeaza la fel pana termini toate ingredientele, dar, incepand cu al cincilea patrat, taie cate 1 cm in parti, modeland casuta mult visata.
  12. Imbraca toata casa intr-un strat gros de branza topita si formeaza acoperisul din felii de salam.
  13. Tot din salam poti face gemulete, usa si horn.

1 Comments:

  1. de ce ai decupat poza cu casuta?trebuia sa o lasi intreaga sa se vada de unde ai copiato ,sau mai bine te laudai cu o poza facuta chiar de tine.
    http://torturilelissei.blogspot.com/2009/09/aperitiv-casuta.html

    RăspundețiȘtergere

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes