Clatite cu branzeturi

Pentru clatite iti trebuie:

  • 1 cana faina
  • 2 cani lapte
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite zahar
  • ulei
  • sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 ceapa rosie
  • 400 g branza de vaci
  • 200 g telemea
  • 100 g branza de capra
Pregatesti asa:
  1. Din ingredientele mentionate mai sus pregatesti un aluat omogen de clatite, avand grija sa nu se formeze cocoloase.
  2. In acest aluat adaugi si o lingura de ulei, amesteci energic si lasi aluatul sa se odihneasca circa 30 de minute.
  3. Pui o tigaie pe foc, ungi cu ulei si, cand e bine infierbantata, torni aluatul cu polonicul, miscand tigaia astfel incat aluatul sa se intinda in mod egal pe toata suprafata acesteia.
  4. Cand s-a rumenit pe o parte, intoarce cu grija clatita pe partea cealalta.
  5. Amesteci branza de vaci cu telemeaua sfaramata, ceapa si mararul tocate marunt.
  6. Sareaza daca mai este necesar si pune boia dupa gust.
  7. Unge clatitele racorite si presara deasupra branza de capra taiata in cubulete trasa in tigaie cateva minute.
  8. Ruleaza si leaga, pentru un plus de decor, cu codite de ceapa verde.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes