Aripi de pui la gratar

Iti trebuie:

  • 20 de aripi de pui
  • 3 linguri ulei de samburi de struguri
  • 4 catei de usturoi
  • 125 ml vin alb sec
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita rasa de boia iute
  • 1 lingura zahar
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Speli bine aripioarele de pui si le stergi cu un prosop de bucatarie pentru a elimina excesul de apa.
  2. Prepari un sos in care vei pune aripioarele la marinat.
  3. Intr-un castron pui uleiul, usturoiul pisat, ceapa curatata, spalata si taiata julienne, boiaua dulce si iute, zaharul si vinul.
  4. Introduceti in acest sos aripile de pui si amestecati bine pentru ca sosul sa patrunda fiecare aripioara de pui.
  5. Acoperiti castronul cu folie de plastic si puneti-l la frigider pentru o ora.
  6. Scoateti, apoi aripioarele din castron, scurgeti-le putin de baitul in care au stat si puneti-le pe gratarul incins.
  7. Frigeti-le pana cand se patrund bine si se rumenesc frumos pe toate partile.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes