Budinca cu branza si fulgi de porumb

Iti trebuie:

  • 600 g branza dulce
  • 100 g telemea
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • 500 ml lapte
  • 180 g fulgi de porumb
  • 1 lingura faina, amidon de porumb sau praf pentru budinca de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri unt si 1 lingurita faina pentru uns tava
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma impreuna cu sarea, apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana cand cristalele se topesc.
  2. Mixezi branza dulce impreuna cu telemeaua rasa, galbenusurile, faina, coaja de lamaie si stafidele.
  3. Torni incet laptele si mixezi in continuare, apoi incorporezi fulgii de porumb si spuma de albusuri, amestecand usor, de jos in sus.
  4. Ungi si tapetezi un vas termorezistent.
  5. Torni compozitia si o coci 50-60 de minute, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.
  6. Dupa ce se mai racoreste, o presari cu zaharul pudra.
  7. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes