Budinca cu paste si mazare

Iti trebuie:

  • 400 g paste
  • 250 g mazare ( conserva )
  • 125 g porumb ( conserva )
  • 5 oua
  • 200 g telemea de oi
  • 6 linguri smantana
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Pregatesti asa:
  1. Intr-un vas inalt pui la fiert apa cu un praf de sare si o lingurita ulei.
  2. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugi pastele si le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj.
  3. Dupa ce au fiert, le scurgi, le lasi sa se raceasca si le pui intr-un castron mare.
  4. Scurgi boabele de porumb si de mazare de zeama in care au fost conservate si le pui peste paste.
  5. Adaugi telemeaua rasa, galbenusurile, smantana, cateva frunze de patrunjel verde tocate fin, sare, dupa gust, cele doua linguri de faina si amesteci totul.
  6. La sfarsit, incorporezi delicat albusurile batute spuma tare.
  7. Torni compozitia obtinuta intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
  8. Deasupra adaugi untul taiat bucatele si introduci forma in cuptorul bine incins pentru circa 45-50 de minute.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes