Pentru budinca iti trebuie:
- 3 linguri cacao
- 1 esenta de vanilie
- un praf de sare
- 1 pahar mare lapte
- 100 g zahar
- 6 oua
- 100 g faina
- 1 lingura faina
- sos de ciocolata
- praf de sare
Pentru sos iti trebuie:
- 150 g zahar
- 2 galbenusuri
- 200 g ciocolata
- 3 linguri cacao
- 500 ml lapte
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 linguri esenta de rom
Pregatesti asa:
- Pui laptele pentru budinca la incalzit.
- Cand acesta incepe sa fiarba, adaugi faina in ploaie, amestecand continuu cu telul.
- Adaugi si ciocolata rasa sau cacaua, untul si 50 g zahar, amesteci totul pe foc, iar cand incepe sa fiarba iei vasul de pe foc, adaugi galbenusurile, esenta de vanilie, 1 lingura faina si amesteci.
- Lasi putin la racit.
- Adaugi albusul batut spuma cu 50 g zahar; amesteci usor de sus in jos, apoi torni compozitia in forma unsa cu unt.
- Nivelezi si pui budinca la cuptor la bain-marie, apoi o coci la foc moderat, timp de 40-45 de minute in functie de cuptor.
- Cand este gata, scoti budinca din cuptor si lasi 4-5 minute, apoi rastorni budinca pe platou.
- Servesti rece cu aos de ciocolata deasupra.
Pregatesti sosul de ciocolata asa:
- Fierbi la foc mic laptele cu zaharul, cele doua galbenusuri, ciocolata si cacaua cernuta, amestecand mereu.
- Fierbi 4-5 minute pana se ingroasa totul si se raceste putin.
- Adaugi esenta de rom si zaharul vanilat.
- Racesti total si apoi pastrezi sosul in frigider.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu