Budinca cu sos de ciocolata si rom

Pentru budinca iti trebuie:

  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 1 pahar mare lapte
  • 100 g zahar
  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 1 lingura faina
  • sos de ciocolata
  • praf de sare
Pentru sos iti trebuie:
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 200 g ciocolata
  • 3 linguri cacao
  • 500 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de rom
Pregatesti asa:
  1. Pui laptele pentru budinca la incalzit.
  2. Cand acesta incepe sa fiarba, adaugi faina in ploaie, amestecand continuu cu telul.
  3. Adaugi si ciocolata rasa sau cacaua, untul si 50 g zahar, amesteci totul pe foc, iar cand incepe sa fiarba iei vasul de pe foc, adaugi galbenusurile, esenta de vanilie, 1 lingura faina si amesteci.
  4. Lasi putin la racit.
  5. Adaugi albusul batut spuma cu 50 g zahar; amesteci usor de sus in jos, apoi torni compozitia in forma unsa cu unt.
  6. Nivelezi si pui budinca la cuptor la bain-marie, apoi o coci la foc moderat, timp de 40-45 de minute in functie de cuptor.
  7. Cand este gata, scoti budinca din cuptor si lasi 4-5 minute, apoi rastorni budinca pe platou.
  8. Servesti rece cu aos de ciocolata deasupra.
Pregatesti sosul de ciocolata asa: 
  1. Fierbi la foc mic laptele cu zaharul, cele doua galbenusuri, ciocolata si cacaua cernuta, amestecand mereu.
  2. Fierbi 4-5 minute pana se ingroasa totul si se raceste putin.
  3. Adaugi esenta de rom si zaharul vanilat.
  4. Racesti total si apoi pastrezi sosul in frigider.
  5. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes