Budinca cu sos de ciocolata

Iti trebuie:

  •    1 plic praf pentru budinca cu gust de frisca
  •    1 plic praf pentru budinca de vanilie
  •    1 litru  lapte
  •    4-5 linguri zahar
  •    200 g ciocolata
Pregatesti asa:
  1. Dizolvi zaharul si continutul celor doua plicuri cu praf de budinca in 400 ml lapte, in prealabil fiert si racit. Pui la fiert restul de lapte, intr-o oala cu peretii dubli, iar dupa ce a dat in primul clocot, reduci intensitatea focului si torni budinca dizolvata. Amesteci permanent, iar cand s-a ingrosat, stingi focul si o lasi putin sa se mai raceasca.
  2. Dai ciocolata pe razatoarea mare si o repartizezi in 6 boluri. Torni budinca, o lasi sa se intareasca si, inainte de a o servi, o rastorni pe o farfurie. Ciocolata topita va fi ca un topping pentru budinca de vanilie si frisca. Pastrata cateva ore in frigider, dupa rasturnare, ea va constitui un desert mai racoritor in zilele de vara, pentru cei din familie sau pentru musafiri.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes