Iti trebuie:
- 300 ml lapte
- 120 g unt
- 50 g faina
- 8 oua
- 100 g cascaval
- 2 ardei grasi mari
- piper
- sare
- 2-3 linguri pesmet.
- Se fierb 3 oua tari, iar cand se racesc, se curata si se taie in jumatati, pe lungime.
- Se pregateste un sos alb consistent, din 50 g unt, faina si lapte: se fierbe la foc mic faina dizolvata in laptele rece, amestecandu-se, continuu pana se ingroasa sosul, iar la sfarsit se pune untul.
- Se spala, se curata si se taie ardeii cubulete.
- Cand sosul s-a racit, se adauga 5 galbenusuri, 50 g cascaval ras, ardeii, sare si piper dupa gust.
- Se incorporeaza albusurile batute spuma tare, amestecandu-se de jos in sus, in cercuri verticale.
- Se toarna compozitiaintr-o tava dreptunghiulara, unsa cu 20 g unt si tapetata cu pesmet.
- Se asaza din loc in loc jumatatile de oua fierte.
- Se coace budinca la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit, 20 de minute.
- Cand budinca e gata, se rastoarna pe un platou, se stropeste cu unt fierbinte si se presara deasupra cascavalul ramas.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu