Budinca de ardei cu oua

Iti trebuie:

  • 300 ml lapte
  • 120 g unt
  • 50 g faina
  • 8 oua
  • 100 g cascaval
  • 2 ardei grasi mari
  • piper
  • sare
  • 2-3 linguri pesmet.
Pregatesti asa:
  1. Se fierb 3 oua tari, iar cand se racesc, se curata si se taie in jumatati, pe lungime.
  2. Se pregateste un sos alb consistent, din 50 g unt, faina si lapte: se fierbe la foc mic faina dizolvata in laptele rece, amestecandu-se, continuu pana se ingroasa sosul, iar la sfarsit se pune untul.
  3. Se spala, se curata si se taie ardeii cubulete.
  4. Cand sosul s-a racit, se adauga 5 galbenusuri, 50 g cascaval ras, ardeii, sare si piper dupa gust.
  5. Se incorporeaza albusurile batute spuma tare, amestecandu-se de jos in sus, in cercuri verticale.
  6. Se toarna compozitiaintr-o tava dreptunghiulara, unsa cu 20 g unt si tapetata cu pesmet.
  7. Se asaza din loc in loc jumatatile de oua fierte.
  8. Se coace budinca la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit, 20 de minute.
  9. Cand budinca e gata, se rastoarna pe un platou, se stropeste cu unt fierbinte si se presara deasupra cascavalul ramas.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes