skip to main |
skip to sidebar
Budinca de broccoli si porumb
Iti trebuie:
- 750 g broccoli
- 400 g boabe de porumb
- 2 linguri faina
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 400 ml lapte
- 3 oua
- 150 g telemea rasa
- 1/2 lingurita enibahar macinat
- sare
- piper.
Pregatesti asa:
- Desfaceti broccoli in buchetele si tineti-le 5 minute in apa sarata, clocotita.
- Scurgeti-le apoi de apa, lasati-le la racit si taiati-le in felii.
- Caliti ceapa tocata marunt in putin ulei.
- Adaugati faina si lasati-o sa se rumeneasca foarte putin, apoi turnati treptat laptele, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase.
- Cand amestecul se ingroasa putin, luati-l de pe foc, lasati-l la racit 10 minute si apoi adaugati pe rand ouale si telemeaua.
- Puneti si broccoli, boabele de porumb, sare, piper proaspat macinat si enibaharul.
- Omogenizati amestecul si turnati-l intr-o forma termorezistenta unsa cu ulei.
- Forma se pune la bain-marie, la cuptor, pentru cel putin 1 ora.
- Faceti proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta la mijloc.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu