Budinca de cartofi cu ciuperci

Iti trebuie:

  • 1 kg cartofi
  • 600 g ciuperci
  • 125 g unt
  • 125 g faina
  • 350 g smantana
  • 400 ml lapte
  • 250 g cascaval
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Spala cartofii si fierbe-i in apa cu un praf de sare.
  2. Dupa ce s-au racorit, curata-i de coaja si taie-i rondele.
  3. Separat, taie ciupercile in felii si inabusa-le in 50 g de unt.
  4. Infierbanta restul untului si presara faina.
  5. Las-o sa se caleasca, fara a o rumeni.
  6. Stinge cu lapte si amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor.
  7. Fierbe sosul 15 minute, toarna-l peste ciuperci.
  8. Incorporeaza smantana si lasa sa fiarba zece minute.
  9. Potriveste gustul de sare.
  10. Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, asaza rondelele de cartof.
  11. Pune deasupra amestecul de ciuperci si presara cascavalul ras.
  12. Lasa la cuptor 40-45 de minute.
  13. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes