Iti trebuie:
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa
- 6 oua
- 50 g unt
- 5 linguri cu faina
- 150 g smantana
- 3 cutii cu ciuperci taiate
- 1 lingura cu pasta de tomate
- sare
- piper
- 1 legatura de marar
- 2 catei de usturoi
- ulei.
Pregatesti asa:
- Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
- Se pun la fiert.
- Ciupercile se scurg de apa din conserva si se pun la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt in putin ulei.
- Cand sunt gata se dau deoparte si deasupra lor se pune mararul tocat si se presara cu sare si piper.
- Cand cartofii s-au fiert, se prepara din ei un piure cu unt si sare si se amesteca cu 4 oua si 4 linguri cu faina.
- Se amesteca piureul foarte bine.
- Intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina ramasa se pune un strat uniform de piure, peste care se adauga ciupercile, iar apoi inca un strat de piure.
- Pentru a obtine o crusta lucioasa si aspectuoasa , amestecam foarte bine 2 oua cu smantana si cu pasta de tomate si se intinde frumos aceasta crema peste budinca.
- Se da la cuptorul incins,dar nu la foc mare, pana se incheaga si se rumeneste frumos crusta.
- Preparatul se serveste cald cu o salata sau muraturi alaturi.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu