Budinca de ciuperci

Iti trebuie:

  • 800 g ciuperci
  • 6 felii miez de paine
  • o ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 5 oua
  • 1 pahar smantana
  • o lingura pesmet
  • 2 linguri verdeata tocata
  • sare
  • piper
  • un pahar de lapte
Pregatesti asa:
  1. Ciupercile, taiate lamele fine, se inabusa in 2 linguri unt.
  2. Separat, se inabusa ceapa tocata marunt, in restul de unt.
  3. Se adauga verdeata tocata, apoi se amesteca.
  4. Miezul de paine se inmoaie in lapte si se stoarce bine.
  5. Ciupercile, ceapa, miezul de franzela se trec apoi prin masina de tocat, se adauga, pe rind, galbenusurile, pesmetul, sare si piper, dupa gust, ornogenizindu-se bine.
  6. La sfarsit se incorporeaza spuma de albusuri batuta tare cu un praf de sare.
  7. Compozitia se toarna intr-o forma speciala de budinca, prevazuta cu capac ermetic, unsa cu unt si presarata cu pesmet si se la cuptor pentru circa 30 de minute.
  8. Daca se doreste, inainte cu 5 minute de a scoate budinca din cuptor se poate presara deasupra putin cascaval ras pentru un plus de gust.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes