Iti trebuie:
- 800 g ciuperci
- 6 felii miez de paine
- o ceapa
- 2 linguri ulei
- 5 oua
- 1 pahar smantana
- o lingura pesmet
- 2 linguri verdeata tocata
- sare
- piper
- un pahar de lapte
- Ciupercile, taiate lamele fine, se inabusa in 2 linguri unt.
- Separat, se inabusa ceapa tocata marunt, in restul de unt.
- Se adauga verdeata tocata, apoi se amesteca.
- Miezul de paine se inmoaie in lapte si se stoarce bine.
- Ciupercile, ceapa, miezul de franzela se trec apoi prin masina de tocat, se adauga, pe rind, galbenusurile, pesmetul, sare si piper, dupa gust, ornogenizindu-se bine.
- La sfarsit se incorporeaza spuma de albusuri batuta tare cu un praf de sare.
- Compozitia se toarna intr-o forma speciala de budinca, prevazuta cu capac ermetic, unsa cu unt si presarata cu pesmet si se la cuptor pentru circa 30 de minute.
- Daca se doreste, inainte cu 5 minute de a scoate budinca din cuptor se poate presara deasupra putin cascaval ras pentru un plus de gust.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu