Budinca de conopida

Iti trebuie:

  • 1 conopida de marime potrivita
  • 200 g ciuperci
  • 350-400 ml lapte
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri smantana
  • 100 g unt
  • 4 rosii
  • 5 oua
  • 150 g cascaval
  • 1 lingura pesmet
  • sare
  • piper dupa gust.
Pregatesti asa: 
  1. Cureti conopida de frunzulite, o desfaci buchetele pe care le pui sa fiarba in apa cu sare.
  2. Fierbi laptele, adaugi grisul si tii vasul pe foc, amestecand mereu, pana ce grisul se ingroasa.
  3. Il lasi sa se raceasca si numai dupa aceea adaugi smantana, sarea si piperul dupa gust, 100 g cascaval si galbenusurile.
  4. Cureti si tai ciupercile julien, le oparesti in apa cu sare, le scurgi bine si apoi le calesti in unt.
  5. Dupa ce ai calit ciupercile, le adaugi in gris.
  6. Cureti rosiile de coaja si seminte, le tai cubulete si le amesteci cu restul de compozitie formata din gris si ciuperci.
  7. Pui si conopida si, la final, albusurile batute spuma.
  8. Amesteci usor sa nu se sfarame.
  9. Ungi cu 50 g de unt un vas care merge la cuptor, presari pesmetul si cele 50 g de cascaval care ti-au ramas si torni toata compozitia.
  10. Deasupra acesteia torni cele 50 g unt care ti-au ramas si pe care le topesti.
  11. Dai vasul la cuptor sa se gratineze budinca.
  12. E buna doar calda!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes