skip to main |
skip to sidebar
Budinca de conopida
Iti trebuie:
- 1 conopida de marime potrivita
- 200 g ciuperci
- 350-400 ml lapte
- 2 linguri gris
- 2 linguri smantana
- 100 g unt
- 4 rosii
- 5 oua
- 150 g cascaval
- 1 lingura pesmet
- sare
- piper dupa gust.
Pregatesti asa:
- Cureti conopida de frunzulite, o desfaci buchetele pe care le pui sa fiarba in apa cu sare.
- Fierbi laptele, adaugi grisul si tii vasul pe foc, amestecand mereu, pana ce grisul se ingroasa.
- Il lasi sa se raceasca si numai dupa aceea adaugi smantana, sarea si piperul dupa gust, 100 g cascaval si galbenusurile.
- Cureti si tai ciupercile julien, le oparesti in apa cu sare, le scurgi bine si apoi le calesti in unt.
- Dupa ce ai calit ciupercile, le adaugi in gris.
- Cureti rosiile de coaja si seminte, le tai cubulete si le amesteci cu restul de compozitie formata din gris si ciuperci.
- Pui si conopida si, la final, albusurile batute spuma.
- Amesteci usor sa nu se sfarame.
- Ungi cu 50 g de unt un vas care merge la cuptor, presari pesmetul si cele 50 g de cascaval care ti-au ramas si torni toata compozitia.
- Deasupra acesteia torni cele 50 g unt care ti-au ramas si pe care le topesti.
- Dai vasul la cuptor sa se gratineze budinca.
- E buna doar calda!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu