skip to main |
skip to sidebar
Budinca de creier de vita
Iti trebuie:
- 1 creier de vita
- 5 felii miez de paine
- 1 pahar de lapte
- 3 linguri unt
- 5 oua
- 1 lingura marar verde tocat marunt
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- 50 g cascaval ras
Pregatesti asa:
- Creierul, curatat de pielite si de urmele de singe, se fierbe 25 de minute, la foc mic, in apa clocotita cu sare.
- Se lasa sa se raceasca in apa, apoi se scurge bine si se taie cubulete.
- Intre timp se freaca untul cu miezul de paine inmuiat in lapte, bine stors si zdrobit, pana devine ca o pasta.
- Se adauga galbenusurile, pe rand, mararul tocat, o lingura pesmet.
- Se potriveste de sare si piper, apoi se amesteca usor cu creierul.
- Se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
- Compozitia se toarna intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet, si se introduce in cuptorul incins pentru aproximativ 35 de minute.
- Inainte cu 5 minute ca budinca sa fie gata se scoate budinca de la cuptor, se presara deasupra cascaval ras si se introduce din nou inca 5 minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu