Budinca de dovlecei

Iti trebuie:

  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 l  apa
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2-3 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 cana lapte dulce
  •  3 oua
  •  400 g branza telemea razuita
  •  3 linguri de smantana
  •  margarina sau ulei pentru uns tava
  • 1 legatura de patrunjel.
Pregatesti asa:
  1. Cureti dovleceii de coaja si seminte, ii speli, ii tai cubulete si ii fierbi intr-un litru de apa cu putina sare.
  2. Separat prajesti faina in 3 linguri de ulei incins, stingi cu laptele si lasi sa fiarba pana se ingroasa ca smantana.
  3. Albusunle celor 3 oua le bati spuma, le amesteci cu galbenusunle, apoi adaugi sosul alb.
  4. Intr-o cratita sau tava unsa cu ulei sau margarina pui cubulete de dovlecei, torni sosul alb si branza razuita si adaugi optional sare.
  5. Presari patrunjelul tocat marunt, pui si 2-3 linguri de smantana si dai budinca la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 30 de minute.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes