skip to main |
skip to sidebar
Budinca de dovlecei
Iti trebuie:
- 2 dovlecei potriviti
- 1 l apa
- 1 varf de cutit de sare
- 2-3 linguri faina
- 3 linguri ulei
- 1 cana lapte dulce
- 3 oua
- 400 g branza telemea razuita
- 3 linguri de smantana
- margarina sau ulei pentru uns tava
- 1 legatura de patrunjel.
Pregatesti asa:
- Cureti dovleceii de coaja si seminte, ii speli, ii tai cubulete si ii fierbi intr-un litru de apa cu putina sare.
- Separat prajesti faina in 3 linguri de ulei incins, stingi cu laptele si lasi sa fiarba pana se ingroasa ca smantana.
- Albusunle celor 3 oua le bati spuma, le amesteci cu galbenusunle, apoi adaugi sosul alb.
- Intr-o cratita sau tava unsa cu ulei sau margarina pui cubulete de dovlecei, torni sosul alb si branza razuita si adaugi optional sare.
- Presari patrunjelul tocat marunt, pui si 2-3 linguri de smantana si dai budinca la cuptorul incalzit in prealabil, pentru 30 de minute.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu