Budinca de ficat si usturoi

Iti trebuie:

  • 400 g ficat de pasare
  • 4 oua
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 300 g miez de paine inmuiata in lapte
  • 2 linguri patrunjel verde tocat marunt
  • o lingura unt
Pregatesti asa:
  1. Ficatul de pasare se curata de pielite si se fierbe in apa cu putina sare.
  2. Dupa ce a fiert, se trece prin masina de tocat, impreuna cu miezul de paine inmuiat in lapte sau apa si bine stors.
  3. Se adauga galbenusurile, pe rand, frecand mereu, apoi usturoiul si patrunjelul verde tocat fin, sare si piper.
  4. Se omogenizeaza bine, apoi se incorporeaza, usor, albusurile batute spuma tare.
  5. Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet o forma pentru budinca, se toarna compozitia, se presara cu 3 linguri de pesmet.
  6. Se coace circa 2 ore, pe baie de aburi, in cuptorul incins in prealabil.
  7. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes