skip to main |
skip to sidebar
Budinca de ficatei de pui
Iti trebuie:
- 500 g ficat de pui
- 400 g pateu de ficat de pui
- 3 chifle
- putin lapte
- 200 g unt
- 4 oua
- patrunjel verde
- ienibahar
- sare
- piper
- 3 linguri pesmet
- 1 ceapa
Pregatesti asa:
- Ficatul se curata de pielite, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare, avand grija sa se spumeze ori de cate ori este nevoie.
- Dupa ce a fiert, se trece de doua ori, prin masina de tocat.
- Pateul se amesteca cu chiflele inmuiate in lapte si bine stoarse, si o ceapa taiata marunt si rumenita in unt.
- Se adauga ficatul trecut prin masina.
- Separat, se freaca spumos 200 g unt proaspat, se adauga galbenusurile, apoi amestecul de ficat, continuand sa se frece bine.
- Se adauga sare, piper, patrunjel verde tocat si putin praf de ienibahar.
- La sfarsit se adauga spuma de la albusuri batuta tare cu un praf de sare.
- Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
- Se coace la foc potrivit circa 35 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu