Budinca de ficatei de pui

Iti trebuie:

  • 500 g ficat de pui
  • 400 g pateu de ficat de pui
  • 3 chifle
  • putin lapte
  • 200 g unt
  • 4 oua
  • patrunjel verde
  • ienibahar
  • sare
  • piper
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceapa
Pregatesti asa:
  1. Ficatul se curata de pielite, se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare, avand grija sa se spumeze ori de cate ori este nevoie.
  2. Dupa ce a fiert, se trece de doua ori, prin masina de tocat.
  3. Pateul se amesteca cu chiflele inmuiate in lapte si bine stoarse, si o ceapa taiata marunt si rumenita in unt.
  4. Se adauga ficatul trecut prin masina.
  5. Separat, se freaca spumos 200 g unt proaspat, se adauga galbenusurile, apoi amestecul de ficat, continuand sa se frece bine.
  6. Se adauga sare, piper, patrunjel verde tocat si putin praf de ienibahar.
  7. La sfarsit se adauga spuma de la albusuri batuta tare cu un praf de sare.
  8. Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
  9. Se coace la foc potrivit circa 35 de minute.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes