Iti trebuie:
- 2-3 linguri faina
- 4-5 linguri lapte
- 100 g unt
- 6 oua
- 6 linguri zahar tos
- 1 cana stafide
- 50 g zahar pudra cu gust de vanilie
- 2 linguri cacao.
- Topesti untul intr-o craticioara, adaugi faina, amesteci, pui si laptele si fierbi sosul cateva minute.
- Intre timp, bati albusurile spuma cu zaharul tos.
- Adaugi in sos mai intai galbenusurile, apoi albusurile si stafidele si amesteci cu grija, numai de sus in jos.
- Torni compozitia intr-o forma mai inalta unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 1 ora si 10 minute, la foc potrivit.
- Dupa ce scoti budinca din cuptor, o lasi sa se raceasca si prepari siropul in felul urmator: amesteci zaharul pudra cu 2-3 linguri de apa si cacaoa, il dai intr-un clocot cat sa se topeasca zaharul si sa fiarba cacaoa, il lasi sa se raceasca, apoi ornezi budinca.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu