Budinca de orez

Iti trebuie:

  • 250 g orez
  • 1 l lapte
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 baton scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita amidon
Pentru sos iti trebuie:
  • 500 g fructe de sezon
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 lingura amidon
Pregatesti asa:
  1. Alegi orezul si il clatesti sub mai multe jeturi de apa rece.
  2. Pui orezul la fiert in 1 l de lapte.
  3. Adaugi in laptele in care fierbe orezul zaharul brun, zaharul vanilat si scortisoara.
  4. Cand incepe sa fiarba, adaugi orezul scurs si lasi sa fiarba la foc potrivit, avand grija sa amesteci din cand in cand
  5. Dupa 20 de minute, stingi amidonul in cateva linguri de lapte si il adaugi peste orez.
  6. Mai lasi pe foc circa 3 minute, avand grija sa amesteci continuu.
  7. Stingi focul si acoperi vasul cu un capac, pentru 5 minute.
  8. Pentru sos, speli fructele si, dupa caz, le cureti de codite sau samburi.
  9. Fierbi timp de 5 minute, la foc mediu, fructele impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat si 150 ml apa.
  10. Dizolvi amidonul in rom si apa rece ramasa.
  11. Le pui in vasul cu fructe si fierbi totul la foc mediu, timp de 5 minute.
  12. Servesti budinca de gris cu sosul de fructe.
  13. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes