Iti trebuie:
- 250 g orez
- 1 l lapte
- 4 linguri zahar brun
- 1 baton scortisoara
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingurita amidon
- 500 g fructe de sezon
- 3 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 ml apa
- 1 fiola esenta de rom
- 1 lingura amidon
- Alegi orezul si il clatesti sub mai multe jeturi de apa rece.
- Pui orezul la fiert in 1 l de lapte.
- Adaugi in laptele in care fierbe orezul zaharul brun, zaharul vanilat si scortisoara.
- Cand incepe sa fiarba, adaugi orezul scurs si lasi sa fiarba la foc potrivit, avand grija sa amesteci din cand in cand
- Dupa 20 de minute, stingi amidonul in cateva linguri de lapte si il adaugi peste orez.
- Mai lasi pe foc circa 3 minute, avand grija sa amesteci continuu.
- Stingi focul si acoperi vasul cu un capac, pentru 5 minute.
- Pentru sos, speli fructele si, dupa caz, le cureti de codite sau samburi.
- Fierbi timp de 5 minute, la foc mediu, fructele impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat si 150 ml apa.
- Dizolvi amidonul in rom si apa rece ramasa.
- Le pui in vasul cu fructe si fierbi totul la foc mediu, timp de 5 minute.
- Servesti budinca de gris cu sosul de fructe.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu