Budinca de paste cu telemea

Iti trebuie:

  • 500 g paste
  • 250 g telemea de oaie rasa
Pentru sos iti trebuie:
  • 1 l lapte
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • un varf cutit nucsoara
  • 1 varf cutit scortisoara
Pregatesti asa:
  1. Se pun pastele la fiert in apa clocotita in care s-a adaugat un praf de sare si o lingurita ulei.
  2. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
  3. Dupa ce s-au scurs bine se amesteca pastele cu 150 g telemea rasa.
  4. Vasul de cuptor se unge cu unt si se presara cu pesmet, dupa care macaroanele se asaza frumos, unele langa altele, in vas.
  5. Se prepara sosul alb prin topirea untului si adaugarea fainii.
  6. Se amesteca rapid, ingloband faina in unt si apoi se toarna laptele desfacand faina in lapte.
  7. Dupa ce s-a folosit tot laptele, se asezoneaza cu nucsoara si scortisoara.
  8. Se toarna sosul peste macaroane, se niveleaza si se da vasul in cuptorul deja incins, pentru 20 de minute.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes