skip to main |
skip to sidebar
Budinca de praz cu mozzarella
Iti trebuie:
- 4 fire de praz
- 3 rosii
- 1 gulie mica
- 1 legatura de patrunjel
- 125 g mozzarella
- sare
- piper macinat
- 150 g smantana
- 150 ml lapte
- 100 g cascaval tare
- 30 g unt.
Pregatesti asa:
- Cureti prazul si il tai rondele subtiri.
- Oparesti rosiile, le decojesti, le scoti cotorul, iar pulpa o tai feliute.
- Decojesti gulia, o speli si o tai in feliute subtiri.
- Cureti verdeturi le si le toci marunt, iar mozzarella o scurgi si o tai cubulete.
- Feliile de praz, rosiile si gulia le asezi intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, sub forma unor solzisori, astfel incat sa se acopere partial.
- Presari verdeturi si condimentezi din nou totul cu sare si piper.
- Amesteci smantana cu laptele si torni amestecul peste legume.
- Deasupra presari cascaval ras, apoi pui mozzarella taiata cubulete, dupa care sfarami untul.
- Introduci tava in cuptor si coci budinca la 180 de grade Celsius, circa 40 de minute, pana cand suprafata devine aurie.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu