Budinca de spanac si branza

Iti trebuie:

  • 1 kg spanac
  • 6 oua
  • 2 cepe
  • 4 felii de paine
  • 150 ml lapte
  • 250 g smantana dulce
  • 250 g branza de vaci
Pentru sos iti trebuie:
  • 60 g unt
  • 60 g faina
  • 300 ml lapte
  • sare
  • piper
  • marar verde tocat marunt
Pregatesti asa:
  1. Iei fiecare frunza de spanac, o speli bine in mai multe randuri de apa si il pui la oparit in apa clocotita cu un praf de sare.
  2. Dupa ce a fiert spanacul, il storci bine si il toci marunt.
  3. Topesti untul, adaugi faina, amestecand energic.
  4. Subtiezi totul cu lapte si lasi pe foc pana se leaga bine sosul avand grija sa amesteci energic penru a nu se forma cocoloase.
  5. Dupa ce s-a racorit, incorporezi smantana, branza, galbenusurile, putin marar, spanacul tocat si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
  6. Amestecul astfel obtinut, il rastorni intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
  7. Lasi la cuptor, la foc moderat 40 de minute.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes