skip to main |
skip to sidebar
Budinca de taietei cu legume si ciuperci
Iti trebuie:
- 200 g taietei
- 2 dovlecei
- 5-6 rosii
- 1 ceapa
- 200 g ciuperci
- 2 linguri gris
- 150 g smantana
- 2 oua
- 100 g cascaval
- 50 g unt
- pesmet
- sare
- piper
- ulei.
Pregatesti asa:
- Pui apa cu sare la fiert si cand clocoteste adaugi taieteii si ii lasi 10 minute.
- Cureti dovleceii de coaja, ii tai felii, ii fierbi separat in apa cu sare, iar intr-o alta oala pui ciupercile sa fiarba.
- Cand taieteii sunt gata, ii strecori si-i treci sub un jet de apa rece.
- Oparesti apoi rosiile, le decojesti si le tai marunt, iar ceapa o cureti, o toci si o calesti in ulei.
- Scurgi apoi ciupercile, le tai marunt si le pui sa se caleasca impreuna cu ceapa.
- Fierbi grisul cu o parte din apa in care au fiert ciupercile si cand e gata il amesteci cu galbenusurile, smantana, 50 g cascaval ras, sare si piper dupa gust.
- Pui apoi dovleceii fierti si scursi bine, ceapa si ciupercile calite, taieteii, iar la sfarsit albusurile batute spuma,
- Torni compozitia intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet, presari cascavalul ras ramas, pui cateva bucatele de unt si dai budinca la cuptor pentru 40-45 de minute.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu