Budinca de taietei cu legume si ciuperci

Iti trebuie: 

  • 200 g taietei
  • 2 dovlecei
  • 5-6 rosii
  • 1 ceapa
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri gris
  • 150 g smantana
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • 50 g unt
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei.
Pregatesti asa: 
  1. Pui apa cu sare la fiert si cand clocoteste adaugi taieteii si ii lasi 10 minute.
  2. Cureti dovleceii de coaja, ii tai felii, ii fierbi separat in apa cu sare, iar intr-o alta oala pui ciupercile sa fiarba.
  3. Cand taieteii sunt gata, ii strecori si-i treci sub un jet de apa rece.
  4. Oparesti apoi rosiile, le decojesti si le tai marunt, iar ceapa o cureti, o toci si o calesti in ulei.
  5. Scurgi apoi ciupercile, le tai marunt si le pui sa se caleasca impreuna cu ceapa.
  6. Fierbi grisul cu o parte din apa in care au fiert ciupercile si cand e gata il amesteci cu galbenusurile, smantana, 50 g cascaval ras, sare si piper dupa gust.
  7. Pui apoi dovleceii fierti si scursi bine, ceapa si ciupercile calite, taieteii, iar la sfarsit albusurile batute spuma,
  8. Torni compozitia intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet, presari cascavalul ras ramas, pui cateva bucatele de unt si dai budinca la cuptor pentru 40-45 de minute.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes