skip to main |
skip to sidebar
Budinca de taitei cu branza dulce si stafide
Iti trebuie:
- 400 g taitei de casa
- 500 g branza de vaci
- 5 oua
- 100 g unt
- 250 g smantana pentru gatit
- 100 g zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 100 g stafide
- un praf de sare
Pregatesti asa:
- Intr-o oala mai inalta pui la fiert apa cu o lingurita de sare si o lingurita de ulei.
- Cand apa incepe sa fiarba pui taiteii si ii lasi sa fiarba 10 minute.
- Dupa ce au fiert, ii treci sub un jet de apa rece si ii lasi la scurs.
- Bati smantana, branza de vaci, ouale si untul topit, pana obtii o compozitie moale.
- Adaugi zaharul, scortisoara si sarea si continui sa bati compozitia pana se dizolva zaharul.
- Adaugi taiteii si stafidele. Pui budinca intr-un vas de yena uns cu unt si il dai la cuptor.
- Coci timp de 45-50 de minute, pana cand budinca incepe sa capete o culoare maro deschis.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu