Pentru taitei iti trebuie
- 400 g faina de calitate
- 4 lingurite apa
- putina sare
- 2 oua mari
Pentru umplutura de branza iti trebuie:
- 4 linguri smantana
- 500 g branza telemea de oi
- 60 g unt
- 1 lingura mare de gris
- 5-6 linguri zahar
- zahar vanilat dupa gust
- stafide
- 4-5 oua
Pregatesti asa:
- Pe masa de lucru cerni faina impreuna cu sarea.
- Faci o adancitura in mijloc si adaugi cele doua oua impreuna cu linguritele de apa.
- Amesteci cu o lingura de lemn si apoi framanti.
- Imparti aluatul in doua.
- Intinzi din fiecare bucata cate o foaie, cat mai subtire si o lasi sa se zvante.
- RuIezi fiecare foaie strans si tai taitei cat mai subtiri.
- Rasfiri taiteii pe planseta si ii lasi iar sa se zvante, dupa care ii fierbi si ii clatesti cu apa rece.
- Freci telemeaua de oi cu smantana si 50 g unt, adaugi 1 lingura de gris fiert separat, zahar dupa gust, stafide, zahar vanilat, 4 oua si amesteci bine.
- Asezi intr-o tava unsa doua straturi din compozitia de branza intre 3 straturi de taitei.
- Torni deasupra o ceasca de smantana si dai tava la cuptor pana se rumeneste compozitia.
- Tai in bucati patrate.
- Servesti taiteii calzi, cu zahar pudra deasupra.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu