Budinca de taitei cu branza

Pentru taitei iti trebuie

  • 400 g faina de calitate
  • 4 lingurite apa
  • putina sare
  • 2 oua mari
Pentru umplutura de branza iti trebuie:
  • 4 linguri smantana
  • 500 g branza telemea de oi
  • 60 g unt
  • 1 lingura mare de gris
  • 5-6 linguri zahar
  • zahar vanilat dupa gust
  • stafide
  • 4-5 oua
Pregatesti asa:
  1. Pe masa de lucru cerni faina impreuna cu sarea.
  2. Faci o adancitura in mijloc si adaugi cele doua oua impreuna cu linguritele de apa.
  3. Amesteci cu o lingura de lemn si apoi framanti.
  4. Imparti aluatul in doua.
  5. Intinzi din fiecare bucata cate o foaie, cat mai subtire si o lasi sa se zvante.
  6. RuIezi fiecare foaie strans si tai taitei cat mai subtiri.
  7. Rasfiri taiteii pe planseta si ii lasi iar sa se zvante, dupa care ii fierbi si ii clatesti cu apa rece.
  8. Freci telemeaua de oi cu smantana si 50 g unt, adaugi 1 lingura de gris fiert separat, zahar dupa gust, stafide, zahar vanilat, 4 oua si amesteci bine.
  9. Asezi intr-o tava unsa doua straturi din compozitia de branza intre 3 straturi de taitei.
  10. Torni deasupra o ceasca de smantana si dai tava la cuptor pana se rumeneste compozitia.
  11. Tai in bucati patrate.
  12. Servesti taiteii calzi, cu zahar pudra deasupra.
  13. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes