Budinca delicioasa de dovlecel

Iti trebuie:

  • 4 dovlecei
  • 200 g branza de oaie
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri marar tocat marunt
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 3 - 4 linguri faina
  • 1 lingura unt
  • ulei pentru prajit
  • o lingura mare pesmet
Pregatesti asa:
  1. Se curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se sareaza si pipereaza.
  2. Se sterg cu un servet si se trec prin faina.
  3. Se prajesc usor in ulei incins, la foc mic, pana se inmoaie bine.
  4. Separat, se amesteca 150 ml smantana cu branza, cu mararul si cu 3 oua + un albus, batute ca pentru omleta.
  5. Se aseaza in straturi alternative, pasta si dovleceii, intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
  6. Ultimul strat trebuie sa fie de dovlecel.
  7. Se bate un galbenus cu un pic de smantana si cascavalul ras si se toarna acest amestec deasupra budincii.
  8. Se introduce la cuptor si se lasa circa 30 de minute.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes